Vrijwilliger worden

Vrijwilligerswerk bij de Eik, mogen we ook op jou rekenen?

Vrijwilliger zijn bij De Eik betekent dat je actief bij kunt dragen aan een verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen die met kanker te maken hebben. Dit zijn mensen die zelf ziek zijn of ziek zijn geweest, hun naasten (partner, vriend/vriendin of familielid) of nabestaanden die een partner of andere naaste aan kanker hebben verloren.

De taken voor de vrijwilligers zijn divers en bijna onuitputtelijk. We geven heel graag meer informatie wat de diverse taken inhouden. Wat je zoal zou kunnen doen en hoeveel tijd je hier mee bezig zult zijn bijvoorbeeld. Heb je zelf een goed idee hoe je ons zou kunnen helpen als vrijwilliger dan horen we natuurlijk heel graag van jou. Vrijwilliger zijn bij De Eik geeft je naast heel veel voldoening ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren. Bovendien kom je met veel mensen in contact en word je onderdeel van een grote groep gemotiveerde vrijwilligers. Om je taken goed te kunnen doen wordt onder andere een vrijwilligerstraining aangeboden en zijn er regelmatig bijeenkomsten om de deskundigheid te bevorderen. Daarnaast is er 2x per jaar een vrijwilligersavond. Alle vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Eindhoven Doet (ook als je zelf niet in Eindhoven woont) en zo profiteren van wat er voor vrijwilligers en mantelzorgers wordt georganiseerd in de gemeente Eindhoven. Zo kun je bijvoorbeeld een passe-partout afhalen voor het zwembad. Je betaalt hiervoor maar €5,00 als dank voor je inzet! Zwemmen is daarna wel heel voordelig.

Hebben we jouw interesse gewekt? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@inloophuis-de-eik.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken! Bellen kan natuurlijk ook op telefoonnummer 040-2939142, vraag dan naar Thérèse. Of loop gewoon eens bij ons binnen. Graag tot snel.