Vrijwilliger worden

Vrijwilligerswerk bij de Eik, mogen we ook op jou rekenen?

Vrijwilliger zijn bij De Eik betekent dat je actief kunt bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen die met kanker te maken hebben. Dit zijn mensen die zelf ziek zijn of ziek zijn geweest, hun naasten (partner, vriend/vriendin of familielid) of nabestaanden die een partner of andere naaste aan kanker hebben verloren.

De taken voor de vrijwilligers zijn divers en bijna onuitputtelijk. We geven heel graag meer informatie wat de diverse taken inhouden. Wat je zoal zou kunnen doen en hoeveel tijd je hier mee bezig zult zijn bijvoorbeeld. Heb je zelf een goed idee hoe je ons zou kunnen helpen als vrijwilliger dan horen we natuurlijk heel graag van jou.

Op dit moment zijn we op zoek naar:

Vrijwilliger gastenontvangst (gastvrouw/gastheer)
Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze nieuwe en bestaande gasten (mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden). Je ontvangt de gasten met een kopje koffie, biedt een luisterend oor en geeft informatie over de activiteiten bij De Eik. Daarnaast voer je licht administratieve werkzaamheden op de computer uit.

Daarnaast zijn we op zoek naar de volgende vrijwilligers. Je kunt deze taken ook prima combineren met de rol van gastvrouw/gastheer bij De Eik.

Vrijwilliger met (oncologische) zorgachtergrond
Je bent bij voorkeur werkzaam (geweest) in de (oncologische) zorg en gaat vanuit De Eik samenwerken met de oncologische afdelingen van de lokale ziekenhuizen en huisartsen. Je hebt kennis van de sociale kaart van de oncologische zorg en wilt (leren) werken vanuit de gedachte van Positieve Gezondheid van Machteld Huber.

Vrijwilliger fondsenwerving

Je vindt fondsenwerven oftewel geld ophalen voor het goede doel nuttig en ook erg leuk. Je zorgt dat onze fondsenwervingsacties interessant zijn voor ondernemers en particulieren zodat zij De Eik in geld of natura willen steunen, liefst op structurele basis. Je bent pas tevreden als een actie blije mensen én donaties oplevert.

Vrijwilliger communicatie (intern/extern)

Je bent een kei in het schrijven van teksten, bent actief op Social Media en werkt graag met WordPress en Mailchimp. Je bent creatief in het bedenken van acties om te zorgen dat de bekendheid van De Eik vergroot wordt in Eindhoven en de omliggende gemeentes.

Hebben we jouw interesse gewekt en/of wil je meer informatie?

Stuur dan een mailtje naar therese.vandenbiggelaar@inloophuis-de-eik.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken! Bellen kan natuurlijk ook op telefoonnummer 040 – 293 91 42, vraag dan naar Thérèse.

Vrijwilliger zijn bij De Eik geeft je naast heel veel voldoening ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren. Bovendien kom je met veel mensen in contact en word je onderdeel van een grote groep gemotiveerde vrijwilligers. Om je taken goed te kunnen doen wordt onder andere een vrijwilligerstraining aangeboden en zijn er regelmatig bijeenkomsten om de deskundigheid te bevorderen. Daarnaast is er 2x per jaar een vrijwilligersbijeenkomst.