Vrijwilliger worden

Vrijwilligerswerk bij De Eik, mogen we ook op jou rekenen?

Vrijwilliger zijn bij De Eik betekent dat je actief kunt bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen die met kanker te maken hebben. Dit zijn mensen die zelf ziek zijn of ziek zijn geweest, hun naasten (partner, vriend/vriendin of familielid) of nabestaanden die een partner of andere naaste aan kanker hebben verloren.

De taken voor de vrijwilligers zijn divers en bijna onuitputtelijk. We geven heel graag meer informatie wat de diverse taken inhouden. Wat je zoal zou kunnen doen en hoeveel tijd je hier mee bezig zult zijn bijvoorbeeld. Heb je zelf een goed idee hoe je ons zou kunnen helpen als vrijwilliger dan horen we natuurlijk heel graag van jou.

De Eik, centrum voor leven met en na kanker, is op dit moment op zoek naar:

Vrijwilliger website en nieuwsbrief
Je bent een kei in het wekelijks plaatsen van content op onze website (WordPress).
Je vindt het een uitdaging om 5x per jaar de Nieuwsbrief (Mailchimp) van De Eik te verzorgen. Je kunt vanuit thuis werken, in je eigen vrije tijd, of je kunt je laptop meenemen naar de Eik en het daar doen. Reacties aan therese.vandenbiggelaar@inloophuis-de-eik.nl

Vacature docent Tekenen en Schilderen

Door het vertrek van de huidige activiteitenaanbieder Marijke van Seters (docent beeldende vorming) zijn wij op zoek naar een opvolger als docent ‘Tekenen en Schilderen’ wekelijks op vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.
Wie te maken heeft (gehad) met kanker, kan gedachten en gevoelens hebben die niet gemakkelijk te uiten zijn. Tekenen en schilderen helpt om daar uitdrukking aan te geven. Experimenteren, fouten maken, opnieuw beginnen. Spelen met de mogelijkheden zijn de ingrediënten om innerlijke beelden tot uiting te brengen.
Wil jij gasten van De Eik kennis laten maken met deze vorm van creatieve expressie en naar behoefte ondersteuning geven en begeleiden, neem dan contact op met Thérèse van den Biggelaar info@inloophuis-de-eik.nl

Vrijwilliger gastenontvangst (gastvrouw/gastheer)
Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze nieuwe en bestaande gasten (mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden). Je ontvangt de gasten met een kopje koffie, biedt een luisterend oor en geeft informatie over de activiteiten bij De Eik. Daarnaast voer je licht administratieve werkzaamheden op de computer uit.

Daarnaast zijn we op zoek naar de volgende vrijwilligers. Je kunt deze taken ook prima combineren met de rol van gastvrouw/gastheer bij De Eik.

Vrijwilliger met (oncologische) zorgachtergrond
Je bent bij voorkeur werkzaam (geweest) in de (oncologische) zorg en gaat vanuit De Eik samenwerken met de oncologische afdelingen van de lokale ziekenhuizen en huisartsen. Je hebt kennis van de sociale kaart van de oncologische zorg en wilt (leren) werken vanuit de gedachte van Positieve Gezondheid van Machteld Huber.

Vrijwilliger fondsenwerving

Je vindt fondsenwerven oftewel geld ophalen voor het goede doel nuttig en ook erg leuk. Je zorgt dat onze fondsenwervingsacties interessant zijn voor ondernemers en particulieren zodat zij De Eik in geld of natura willen steunen, liefst op structurele basis. Je bent pas tevreden als een actie blije mensen én donaties oplevert.
Wij zoeken vrijwilligers die een paar uurtjes van hun tijd willen inzetten om De Eik te helpen. Beschik je over een groot netwerk en wat organisatietalent? Vind jij het belangrijk dat mensen die leven met en na kanker een plek hebben waar ze onvoorwaardelijk welkom zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou! Meld je aan en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Het aanmeldformulier vind je hier: www.kwf.nl/help-het-inloophuis.

Yogadocent met gevoel voor mensen met kanker.
Yoga bij kanker is niet hetzelfde als Yoga voor ‘gezonde’ mensen. Daarom is De Eik op zoek naar een yoga docent die bekend is met de klachten die ontstaan ten gevolge van de ziekte en behandelingen. Yoga kan enorm ondersteunend zijn voor mensen met of na kanker, zowel effectief tijdens als na de behandeling voor kanker.
Yoga kan helpen bij het herstel en de verwerking ervan, het verlicht lichamelijke en psychische klachten. Ook mensen die na behandeling niet meer beter worden, zogenaamd palliatief, kunnen veel baat hebben bij yoga om de kwaliteit van leven te verbeteren. 

Wil jij je tijd zinvol besteden en samen met De Eik werken aan een betere kwaliteit van leven met en na kanker? Neem contact op met Therese van den Biggelaar.

Hebben we jouw interesse gewekt en/of wil je meer informatie?

Stuur dan een mailtje naar therese.vandenbiggelaar@inloophuis-de-eik.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken! Bellen kan natuurlijk ook op telefoonnummer 040 – 293 91 42, vraag dan naar Thérèse.

Vrijwilliger zijn bij De Eik geeft je naast heel veel voldoening ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren. Bovendien kom je met veel mensen in contact en word je onderdeel van een grote groep gemotiveerde vrijwilligers. Om je taken goed te kunnen doen wordt onder andere een vrijwilligerstraining aangeboden en zijn er regelmatig bijeenkomsten om de deskundigheid te bevorderen. Daarnaast is er 2x per jaar een vrijwilligersbijeenkomst.