Bezoekers

De Eik is er voor jou

Je hebt kanker of iemand om wie je geeft heeft kanker. In dat ene woord ligt zoveel besloten: angst, pijn en verdriet, maar ook onzekerheid, zorgen en twijfel. Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die gebruik maken van lotgenotencontact hier veel steun aan beleven. Het kan je goed doen en kan een positieve invloed hebben op de manier waarop je kunt omgaan met de ziekte. Die steun en aandacht kan De Eik je geven.

Je artsen geven antwoord op je medische vragen. Voor al je andere vragen die te maken hebben met kanker kun je bij De Eik terecht. Ook als je geen vragen hebt maar wel behoefte aan een gesprek ben je van harte welkom. Je wordt ontvangen door een getrainde gastvrouw of gastheer, een vrijwilliger die vaak zelf of in de eigen omgeving geconfronteerd is geweest met kanker. Daarom kan de vrijwilliger een meevoelende gesprekspartner voor je zijn.

Het huis staat open voor een moment van rust, een gesprek bij een kopje koffie, en tevens kan het de ontmoetingsplaats zijn met andere lotgenoten. Wij geven je hulp bij het vinden van jouw richting.

Je kunt je inschrijven voor een activiteit in onze agenda of een e-mail sturen om een persoonlijk ontmoetingsgesprek af te spreken. Bellen mag ook op telefoonnummer 040-293 91 42.

‘Kanker doet veel met je’
Ruim 86% procent van de patiënten met kanker in Nederland ervaart tijdens en na de behandeling klachten en problemen op het gebied van vermoeidheid, angst, somberheid, relatie en financiën. Veel van deze patiënten zoeken geen hulp, terwijl ze daar wel baat bij zouden kunnen hebben. Daarom is de website ‘Kanker doet veel met je’ ontwikkeld. De video hieronder geeft je alvast een indruk van wat je hier kunt verwachten.