Wereldkankerdag 4 februari

Wanneer
Datum: 04-02-2019
Tijd: Hele dag


Ook Inloophuis de Eik doet mee!
Samen maken we het verschil.

Wereldkankerdag (jaarlijks op 4 februari) is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag, waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én dat van naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

Op Wereldkankerdag stelt een groot aantal instellingen in de oncologische zorgketen de deuren open voor het publiek.
IPSO, de branche-organisatie van Nederlandse inloophuizen en psycho-oncologische centra – waar Inloophuis de Eik ook bij aangesloten is -, initieert in de aanloop naar 4 februari een publiekscampagne om de aandacht van mensen met kanker en hun naasten, alsmede die van verwijzers en zorgverleners, te vestigen op de mogelijkheden van psychosociale (na)zorg bij kanker.

In een speciaal nieuwsbericht op onze website is te lezen wat vandaag extra op ons programma staat.
En ook wordt daar aandacht besteed aan een hele reeks speciale bijeenkomsten in februari en maart bij De Eik rondom het thema ‘de late gevolgen van kanker’ waarvoor je je kunt aanmelden.
Graag tot ziens!