Tussen Zon en Maan

Wanneer
Datum: 19-02-2020
Tijd: 19:30 - 22:00

Waar
De Eik - Klein Tongelreplein


Vanavond is De Eik alleen geopend voor deelnemers aan deze bijeenkomst.
Zij hebben zich al eerder aangemeld hiervoor en kunnen 20 minuten voor aanvang al binnenlopen. Vanavond dus vanaf 19:10 uur.

Dialoogspel over ervaringen van chaos en schoonheid

Ieder mens heeft in zijn leven wel een aantal zgn. ‘contrastervaringen’. Zo noemt Christa Anbeek ervaringen waarin de kwetsbaarheid van het leven zichtbaar wordt. Je hebt ze in twee soorten: ervaringen van heelheid en verwondering, en ervaringen van verscheurdheid en uit elkaar vallen. In contrastervaringen wordt zichtbaar hoe fragiel, vluchtig, vergankelijk én kostbaar het leven is. Tragiek en verwondering wisselen elkaar af en lopen soms dwars door elkaar heen.

Samen op reis
Rondom deze contrastervaringen heeft Christa het dialoogspel ‘Tussen Zon en Maan’ ontwikkeld. ‘Tussen Zon en Maan’ is een groepsreis waarin we ontdekken wat in hoogte- en dieptepunten van het leven zichtbaar wordt. Wat leren die ontregelende ervaringen ons?

Het dialoogspel ‘Tussen Zon en Maan’ spelen we met een groep van vijf tot zeven personen. Samen ondernemen we een denkbeeldige reis van zeven etappes of bijeenkomsten van ongeveer tweeënhalf uur. In elke etappe gaan we steeds dieper in op onze eigen contrastervaringen. De volgorde, de thema’s en de opdrachten van de etappes zijn zorgvuldig uitgekozen en getest.

De begeleiding van dit spel is in handen van Joep Wijsbek. Joep Wijsbek is filosoof, werkzaam vanuit zijn eigen filosofische praktijk en als vrijwilliger verbonden aan De Eik.

De data waarop ‘Tussen Zon en Maan’ bij De Eik wordt gespeeld zijn:
Woensdag 5 februari: een startbijeenkomst. Om 19:00 uur.
Doel: met elkaar kennismaken, uitleg van het spel, uitdelen van de reisgids.
Duur: circa anderhalf uur.

Twee weken daarna, vanavond op woensdag 19 februari, beginnen we met het spel.
Om 19:30 uur, in De Eik.
De verdere planning ziet er als volgt uit: woensdag 4 maart, woensdag 18 maart, woensdag 1 april, woensdag 15 april, woensdag 13 mei en de slotbijeenkomst op woensdag 27 mei.
Steeds om 19:30 uur, in De Eik.

Informatie
Eigen bijdrage per bijeenkomst is € 3 p.p. of 1 strip van de strippenkaart (uitleg strippenkaart), te betalen met pinpas.

N.B. Het aantal deelnemers varieert van 5 tot 7 personen. Voor deze serie bijeenkomsten tot en met 27 mei is de groep al volgeboekt. Wil je graag op de wachtlijst, vul dan alsjeblieft het contactformulier in, met de vermelding dat je graag een mailtje wilt ontvangen op het moment dat er weer plaats vrijkomt bij ‘Tussen Zon en Maan’.