Nieuwjaarsborrel én theater

Wanneer
Datum: 17-01-2019
Tijd: 20:00 - 22:00

Waar
Inloophuis de Eik


Onder het genot van een drankje bij De Eik genieten van een optreden van de Theatergroep Nawdèwir. Voor gasten en vrijwilligers.

ASTEN/SOMEREN – Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders houden in januari 2019 een nieuw theaterprogramma ten doop. Het programma heet ‘Nawdèwir’ en wordt een vervolg op hun eersteling ‘Vruger waar alles bitter’, waarmee ze vorig seizoen met succes door Oost-Brabant toerden.

NAWDÈWIR Toon Maas Piet Snijders Hans van Gorp
Foto: Kees Martens

‘Nawdèwir’ beleeft na enkele besloten try-outs – onder andere in Inloophuis De Eik in Eindhoven – zijn theaterpremière op zaterdag 26 januari in het Dorpshuis te Lieshout, hot spot van het Brabantse dialect.
In ‘Nawdèwir’ diepen de drie mannen uit Asten en Someren het door hen bedachte ‘Brabants literair entertainment’ uit. Het trio bestaat uit een theatermaker/clown, een troubadour en een schrijver/dichter. De bundeling van die kwaliteiten leidt tot een attractieve theatrale mix.
In Nawdèwir gaan milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme hand in hand. Soms op ’t randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed.
Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de ‘generatie van ’68’ wordt geconfronteerd. Ooit dachten ze als vrije vogels / de kleinburgerlijkheid te foppen / zonder te bevroeden dat / het klimmen der jaren/ ook hen in ’t gareel zou proppen.

Als Maas, Van Gorp & Snijders ‘horen, zien & zingen’ gaat het over pillen en pijntjes en alles wat je niet wilt, maar overkomt; over slikken en niet pikken en verdomme, wat denken ze wel/niet? en over Schat, mag de deur dicht en de plaid over m’n knieën?

Extra informatie:
Er is voldoende plaats. We willen wel graag weten op hoeveel gasten we vanavond kunnen rekenen. Daarom aanmelden via het formulier hieronder.


Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.