Meezingochtend met ‘Zingen voor je leven’

Wanneer
Datum: 22-02-2019
Tijd: 10:00 - 12:00

Waar
Inloophuis de Eik


Zingen voor je Leven met Koor Eindhoven
Even niet denken aan ziek zijn.

Vandaag kun je meedoen bij De Eik. Plezier in samen zingen, daar gaat het om. Kom vrijblijvend een keertje kijken en meezingen. Je bent van harte welkom.

Bij een koor van Zingen voor je Leven staat het plezier centraal. De deelnemers komen met veel plezier naar hun tweewekelijkse repetities. ‘Zingen geeft me een stem’, zeggen ze. En: ‘Als ik zing, voel ik dat ik leef.’ Bij Zingen voor je Leven maakt het niet uit of je goed bent of niet. In alle vrijheid ontdek je je eigen stem. Iedereen is welkom.

De koorleden hebben allemaal, direct of indirect, met kanker te maken. Door samen te zingen denken ze even niet aan de gevoelens van paniek, angst, boosheid of rouw. De aandacht gaat twee uur lang uit naar het zingen. Het plezier en de saamhorigheid versterken elkaar. Als iemand even moet zitten of als iemand moet huilen, schrikt niemand daarvan. Er hoeft niets uitgelegd te worden. Troosten kan als daar behoefte aan is. De koorleden leven met elkaar mee. Er ontstaat een netwerk waar mensen veel aan hebben, ook tijdens zware behandelingen of als de dood nabij komt.

Er zijn jaarlijks concerten (lokaal of landelijk) die voor de meeste deelnemers en hun naasten een hoogtepunt vormen en waar men met warmte op terugkijkt. Het eerste koor startte in 2002. Inmiddels zijn er meer dan 30 koren in het hele land. Iedereen is welkom, je kunt altijd een keer gaan kijken.

Informatie
We vinden het fijn tevoren te weten hoeveel mensen komen meezingen. Je kunt je hieronder aanmelden als je wilt meedoen.


Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.