Look Good, Feel Better

Wanneer
Datum: 21-01-2019
Tijd: 10:00 - 12:00

Waar
Inloophuis de Eik


Look Good, Feel Better, uiterlijke verzorging voor mensen met kanker.

Onder begeleiding van professionals krijg je, samen met medepatiënten, advies over huid- en haarverzorging.
Dit is heel mooi te zien in een filmpje van LGFB op YouTube:

‘Wat betekent je uiterlijk voor je als je kanker hebt?’ (mei 2017)

Een goed verzorgd uiterlijk draagt bij aan je zelfvertrouwen.
Dit is zo als je gezond bent, maar juist ook als je er door ziekte of behandeling minder goed uitziet. Want niemand wil er ziek uitzien. Stichting Look Good, Feel Better steunt mensen met kanker bij hun uiterlijke verzorging. Dit doen ze door het geven van workshops, individuele consulten en het verstrekken van informatie en tips & adviezen. Ook organiseren zij trainingen voor professionals uiterlijke verzorging en kunnen zij een bijdrage leveren aan bijscholingsprogramma’s voor verpleegkundigen en specialisten. Want wie er goed uitziet, voelt zich vaak ook beter!

Workshops
Onder begeleiding van professionals krijg je samen met medepatiënten, advies over huid- en haarverzorging. In een ontspannen sfeer laat een speciaal getrainde schoonheidsspecialist je stapsgewijs zien op welke manier je je huid het beste kunt verzorgen en welke make-up het beste bij je past. Als je wenkbrauwen uitvallen, leert zij je hoe je deze kunt bijtekenen. Ook is er een haarwerker/kapper aanwezig die laat zien welke pruik goed bij je past. Er is ook gelegenheid om te experimenteren met sjaals en andere alternatieven als je geen pruik wilt dragen. Met de opgedane kennis ga je vervolgens zelf aan de slag. Je krijgt een tasje met cosmeticaproducten mee naar huis. De workshop duurt twee uur en er is plaats voor 12 deelnemers.

Waar?
In 2019 kun je hiervoor terecht bij De Eik van 10.00 tot 12.00 uur op maandag:
• 21 januari
• 1 april
• 6 mei
• 26 augustus
• 4 november
Aanmelden voor een van deze workshops bij De Eik kan bij voorkeur via het digitale aanmeldingsformulier bij de datum waarop je wilt meedoen. Eventueel telefonisch aanmelden kan ook.

In 2019 kun je hiervoor ook terecht in Inloophuis de Cirkel, Helmond (Inloophuis de Cirkel) op 25 februari, 17 juni, 30 september en 10 december. Wil je daar meedoen, kun je je via hun website aanmelden.

Door het hele land zijn er ziekenhuizen waar workshops gegeven worden, die veelal bestemd zijn voor eigen patiënten. Per ziekenhuis verschilt de manier waarop je je voor deze workshops moet aanmelden. Voor adressen kun je contact met ons opnemen op 030 – 697 15 11.

Informatie
De workshop bij De Eik gaat door bij minimaal 8 deelnemers, maximaal 12 deelnemers.
Voor de workshop van vandaag kun je je aanmelden via onderstaand formulier; kies je voor een andere datum, vul dan het formulier in bij die datum in onze agenda.
Wil je alsjeblieft bij ‘Opmerkingen’ aangeven in welk ziekenhuis je attent gemaakt bent op de mogelijkheid deel te nemen aan deze workshop?


Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.