Late gevolgen – Hyperbare zuurstoftherapie

Wanneer
Datum: 15-03-2019
Tijd: 14:00 - 16:00

Waar
Inloophuis de Eik


‘Hyperbare zuurstoftherapie’ is één van de thema’s die besproken worden in het kader van ‘Late gevolgen van behandelingen bij kanker’.
Van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Heb je aanhoudende klachten na bestraling van kanker, dan kan hyperbare zuurstoftherapie wellicht iets voor je betekenen.

Tot maar liefst 15% van de kankerpatiënten die in het verleden radiotherapie hebben gehad, ontwikkelt op termijn klachten in het bestraalde gebied. Denk daarbij aan pijn, vochtophoping, ontsteking en verlittekening in de omgeving van de borst van vrouwen die voor borstkanker zijn bestraald. Of aan bloed in de urine of ontlasting na bestraling in het bekkengebied bijv. bij prostaatkanker.

Hyperbare zuurstoftherapie is een medisch specialistische behandeling die deze zogenaamde late bestralingsschade kan verminderen of laten verdwijnen. Erkend door het College voor Zorgverzekeringen en daardoor volledig vergoed in het basispakket.

In ons nieuwsbericht over Wereldkankerdag 2019 zie je welke thema’s rond ‘Late gevolgen’ nog meer aan bod komen in de maanden februari en maart.

Informatie
Graag aanmelden, uiterlijk dinsdag vóór de bijeenkomst.
Eigen bijdrage per keer: 1 strip van de strippenkaart of € 3,00 (uitleg strippenkaart).


Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.