Late gevolgen – Chemobrein, wat kun je eraan doen?

Wanneer
Datum: 28-02-2019
Tijd: 19:30 - 21:30

Waar
Inloophuis de Eik


‘Chemobrein, wat kun je eraan doen?’ is één van de thema’s die besproken worden bij De Eik in het kader van ‘Late gevolgen van behandelingen bij kanker’.

De begeleiding is in handen van Cécile Collaris (coach voor Kanker en Werk, Soulide Coaching).

Voor een fitter lijf gaan we sporten, en voor een fitter brein?
Steeds meer mensen overleven kanker en pakken opgelucht de draad van hun leven op.
Helaas gaat dat soms moeilijker dan verwacht. Na behandeling van kanker en met name na chemokuren kunnen zich klachten aandienen met concentreren, helder denken en onthouden. Ook gevoeligheid voor omgevingsprikkels kan lastig zijn. Uit onderzoek van het AMC en het Nederlands Kanker Instituut blijkt dat de verbinding tussen de verschillende hersengebieden bij patiënten die chemotherapie kregen is aangetast. Het werkgeheugen functioneert dan minder goed. Overgangsklachten en stressvolle ervaringen kunnen ook een rol spelen. Werkgeheugen-problemen hebben grote impact op het dagelijks functioneren, en zeker op het functioneren in werksituaties.
Goed nieuws is dat het brein getraind kan worden. Daarover gaat deze workshop. Van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

In ons nieuwsbericht over Wereldkankerdag 2019 zie je welke thema’s rond ‘Late gevolgen’ nog meer aan bod komen in de maanden februari en maart.

Informatie
Graag aanmelden, uiterlijk woensdag vóór de bijeenkomst.
Eigen bijdrage per keer: 1 strip van de strippenkaart of € 3,00 (uitleg strippenkaart).


Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.