Filosofische Leeskring

Wanneer
Datum: 19-02-2020
Tijd: 19:30 - 21:30

Waar
De Eik - Klein Tongelreplein


Deze Filosofische Leeskring is verplaatst naar woensdagavond 25 maart a.s.

Bij De Eik vindt maandelijks een filosofische leeskring plaats. Tijdens deze filosofische leeskring wordt onder begeleiding van een ervaren filosoof een filosofisch boek besproken.
We beginnen daarbij met het boek Levenskunst à la carte, onder redactie van Joep Wijsbek. Dit boek is te koop bij boekhandel van Piere in Eindhoven.

In dit boek komen 17 verschillende benaderingen m.b.t. het thema ‘levenskunst’ aan de orde. Elke bijdrage is geschreven door een deskundige (filosoof, psycholoog, boeddhistische leraar o.a.) op zijn gebied. Op deze manier kan elke maand uit deze 17 bijdragen er één als onderwerp voor de leeskring worden gekozen. De filosofische leeskring begint om 19:30 uur en duurt (gemiddeld) twee uur.

Het maximum aantal deelnemers is acht. Bij minder dan vier deelnemers gaat de filosofische leeskring niet door.

Voor de bijeenkomst op woensdag 19 februari staat het hoofdstuk Overlevingskunst, door Christa Anbeek op de agenda.
Degenen die aan deze filosofische leeskring willen deelnemen kunnen de tekst van dit hoofdstuk downloaden van de website van de filosofische praktijk Medina (www.medina.nu), op de pagina ‘Levenskunst’.

Geïnteresseerden in deelname aan de filosofische leeskring kunnen zich daarvoor aanmelden. Liefst zo snel mogelijk en bij voorkeur uiterlijk 1 week tevoren via het aanmeldformulier bij de datum waarop je wilt deelnemen. Het informatiemateriaal ter voorbereiding kan dan indien nodig aan de deelnemers worden toegezonden.

Informatie:
Binnenlopen kan al vanaf 19.10 uur.
Eigen bijdrage per bijeenkomst is 1 strip van de strippenkaart of € 3 p.p. inclusief koffie/thee (uitleg strippenkaart), te betalen met pinpas.


Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.