Dinsdag-ontmoetingsdag

Wanneer
Datum: 09-06-2020
Tijd: 10:00 - 17:00

Waar
De Eik - Klein Tongelreplein


Vanaf 1 juni is De Eik elke dinsdag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend voor mensen met kanker en hun naasten, ‘de dinsdag-ontmoetingsdag’.
Er zal een gastvrouw/gastheer of activiteitenaanbieder aanwezig zijn om maximaal twee gasten, op hetzelfde moment, gedurende één uur, te ontvangen voor een luisterend oor en een kopje koffie.

Hiervoor moet je wel eerst een afspraak maken.
Dat kan telefonisch via 040 – 293 91 42 op maandag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur, of op dinsdag tussen 10.00 en 17.00 uur.
Je kunt ook een e-mail sturen en daarin het telefoonnummer vermelden waarop je bereikbaar bent.
Daarna zullen we je zo snel mogelijk bellen voor een eerste checkgesprek en om af te spreken op welke dinsdag en hoe laat je welkom bent bij De Eik.

De vrijwilligers en coördinatoren van De Eik zullen erop toezien dat de voorgeschreven maatregelen van het RIVM zorgvuldig nageleefd worden. Dat houdt onder andere in dat er ook een kort checkgesprek bij de voordeur plaatsvindt.
Wanneer je tot één van de risicogroepen behoort, je nog niet fysiek aanwezig kunt zijn bij De Eik.
Behoor je niet tot een risicogroep en mag je dus wel fysiek aanwezig zijn bij De Eik, nemen we samen de gezondheidsadviezen van het RIVM in acht, zoals 1,5 meter afstand van elkaar houden, geen handen schudden, regelmatig handen wassen, niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken.

Verder kun je vanaf dinsdag 2 juni samen met Inez een (korte) wandeling maken en in gesprek gaan. Al lopend gaan al je zintuigen op ‘aan’ en kun je je beter verbinden met de wereld om je heen. Ook is het een veilige manier in deze tijd om in gesprek te gaan. In stilte wandelen mag natuurlijk ook. Ook hiervoor is aanmelden noodzakelijk.

Tot 1 september kunnen we onze reguliere activiteiten niet aanbieden zoals onze gasten dat van ons gewend zijn.
Momenteel zijn we in overleg met de activiteitenaanbieders om te kijken of er alternatieven zijn om toch activiteiten (bijvoorbeeld online of in de buitenlucht) te laten plaatsvinden. Zodra deze bekend zijn, zullen ze in de webagenda gepubliceerd worden.