Open huis De Eik op Wereldkankerdag goed bezocht

Op zaterdag 4 februari 2023 was het Wereldkankerdag. Op deze dag opende De Eik haar deuren voor publiek. De Eik is een centrum voor mensen die leven met en na kanker, naasten en nabestaanden.

Tijdens Wereldkankerdag was er wereldwijd veel aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor jou en je dagelijks leven. Voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Herstellen van kanker is fysiek maar ook mentaal zwaar. Gelukkig zijn er veel plekken, instanties en mensen die hulp bieden.

De Eik is zo’n plek waar je terecht kunt voor een luisterend oor, ontspanning én beweging. Tijdens de open dag konden bezoekers kennismaken met een deel van het aanbod. Zo waren er deskundigen aanwezig voor huidadvies. Want tijdens een behandeling verandert je huid en dat vraagt een bepaalde verzorging. Ook was er veel aandacht voor gezin en kanker en het kinderatelier. IJverig werden er maskers geknutseld en themaboeken doorgespit. Een fotograaf maakte de mooiste portretten en familiefoto’s én vrijwilligers hadden gezorgd voor heerlijke verantwoorde hapjes.

Fit blijven tijdens en na kanker is ook thema waar veel vraag naar is. Daarom heeft De Eik het Leef Fit programma. Van fitness en een heerlijke wandeling tot yoga, het Leef fit programma heeft aandacht voor fysieke maar ook de mentale gezondheid. Dit alles bedoeld om je lekker te blijven voelen. Ook voor dit programma was veel animo tijdens de open dag.

Brabantsbuske op bezoek
’s Ochtends, een half uur voor aanvang van de open dag stond een ijverige fietsgroep in de startblokken. Zij maakten die dag een tour langs vier centra in de regio. De club vertrok onder luid gejuich van vrijwilligers, familieleden én het Brabantsbuske. Zij kwamen speciaal voor Wereldkankerdag de aftrap van de fietstour vastleggen en aansluitend een verslag maken van de open dag. De aflevering van het Brabants Buske kun je online terugzien.

Deuren staan altijd open
Dat de deuren waren geopend voor het publiek, is eigenlijk geen nieuws. Want het is tijdens openingstijden altijd mogelijk om zonder afspraak binnen te wandelen. De gastvrouwen en -heren van De Eik maken altijd tijd voor een ontmoetingsgesprek.

Kennismaken met het aanbod van De Eik? Kijk dan eens op de website, wandel binnen óf volg onze socials. We zijn actief op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram.

Bekijk hieronder de foto’s voor een sfeerimpressie: