KankerTalkshow Gezin en kanker

–> Aanmelden voor de Regionale KankerTalkshow

Regionale KankerTalkshow ‘Gezin & Kanker’

Niet iedereen weet dat er in zijn of haar omgeving een centrum voor leven met en na kanker is zoals De Eik, dat in de zorg rondom het Gezin en Kanker een grote rol kan spelen. Daarom organiseren centra voor leven met en na kanker in regio Noord-Brabant op donderdagavond 19 januari in De Cacaofabriek in Helmond een KankerTalkshow waarin de betekenis en vindbaarheid van het centrum voor leven met en na kanker centraal staat voor gezinnen met en na kanker.

Gezinsleden, naasten en nabestaanden, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals bespreken de betekenis van het centrum voor leven met en na kanker. Wat kan het centrum betekenen voor de gezinsleden in het proces van diagnose tot na behandeling (de patiëntenreis). Hoe kunnen zij meer zichtbaarheid en vindbaarheid creëren voor jonge mensen en professionals in de regio Noord-Brabant. Door samen de dialoog aan te gaan, kan dit nieuwe en soms ook verrassende inzichten geven. Het wordt een boeiende avond waarin gesprekken, filmpjes en muziek elkaar afwisselen met speciale gast de zingende psycholoog ‘Daisy Veenstra’.
De Eik is een van de deelnemende centra.

PROGRAMMA KANKERTALKSHOW
Gezin & Kanker
De KankerTalkshow heeft een boeiend programma met inspirerende gasten. Centraal thema is Gezin & Kanker. De verschillende tafelgesprekken worden ondersteund met filmfragmenten uit de film ‘Kanker Leeft’ en uit de ‘Centra voor leven met en na kanker’.

Vanaf 18.30 uur ben je van harte welkom in De Cacaofabriek in Helmond.
Om 19.00 uur start de KankerTalkshow waarin wordt stilgestaan bij de impact en beleving na de diagnose kanker. Hoe ga je om met alle emoties die hiermee gemoed zijn? Wat is de impact hiervan binnen het gezin en waar kun je terecht met alle vragen die er voorbij komen?

Na de pauze staat de betekenis van de centra voor leven met en na kanker centraal. Wat zijn de ervaringen van de zorgprofessionals met de centra voor leven met en na kanker. Hoe kijkt de medische wereld naar de psychosociale ondersteuning van de centra voor leven met en na kanker. En wat zijn de belevingen van een volwassene/ouder? Deze onderwerpen vormen een goede basis voor een boeiend dialooggesprek. Ook komt Daisy Veenstra aan het woord. Daisy staat bekend als de zingende psycholoog. Met haar muziek bereikt ze tienduizenden jongeren met lastige, maar urgente thema’s.

Alle verhalen en ervaringen van deze avond zijn een bron van inspiratie voor de toekomst.

Extra informatie: agenda.inloophuis-de-eik.nl 19 januari 2023.

Waar: De Cacaofabriek, Cacaokade 1, 5705 LA Helmond.  
Wanneer: donderdagavond 19 januari 2023 van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Vervoer: Gratis parkeren.
Gratis toegang, een donatie is welkom.