Meer puf door vitaliteitsprogramma Leef Fit van De Eik

ThuisIn online, 13 september 2022

De Eik, centrum voor leven met en na kanker in Eindhoven, gaat door met het programma ‘Leef Fit’, waarin mensen die kanker hebben of hebben gehad in kleine groepen werken aan een nieuwe leefstijl. De ervaringen van zowel de deelnemers als de begeleiders waren uitgesproken positief. “’Leef Fit’ betekent voor mij veel meer dan het doorlopen van een programma voor een betere conditie, het is een andere manier van thuiskomen, omdat we zo’n hechte groep zijn geworden waarin alles besproken kan en mag worden”, zegt deelneemster Emmyrel. “Ik zie mensen door ‘Leef Fit’ opbloeien en hun energie weer hervinden”, zegt fitnesscoach Bart Rovers. 

Het belang van de activiteiten van de eenentachtig centra zoals De Eik werd afgelopen week nog weer eens benadrukt door KWF, dat aangaf de komende jaren meer geld te willen doneren aan de activiteiten die de centra organiseren voor mensen die direct of indirect met kanker te maken krijgen. 

‘Leef Fit’ is geïnspireerd op Fit4Life van huisarts Stefan van Rooijen en op OncoFit van Bart Rovers, eigenaar van sportschool Happy Bodies. “Kanker en de bijbehorende behandelingen doen een aanslag op je uithoudingsvermogen en je conditie. Ze breken je spiermassa af en zorgen ervoor dat je je vermoeid voelt”, zegt Van Rooijen. “Je hebt de neiging om te gaan liggen, te willen slapen en vooral veel te rusten. En dat is nou net wat je niet moet doen!” ‘Leef Fit’ bevordert de fysieke én de mentale fitheid van de deelnemers in de vorm van persoonlijk begeleidde fitness-oefeningen, yoga en wandelingen met coaches van De Eik. “‘Leef Fit’ herstelt niet alleen je kracht, je doorstaat de behandelingen beter en herstelt er sneller van”, aldus huisarts Van Rooijen. “’Leef Fit’ doe je met lotgenoten en dat geeft morele steun”, voegt Yogadocente Marion van den Biggelaar toe.

Het programma bestaat uit vier blokken van vijf weken. In elke week staan twee activiteiten gepland, waaronder een themabijeenkomst over oncologie en vermoeidheid, energieverdeling, bewegen, voeding, zingeving of medicinaal cannabisgebruik. 

Op zaterdag 24 september om 10.30 uur is er een informatiebijeenkomst bij De Eik.
De nieuwe groep start op maandag 26 september. Aanmelden – via www.centrum-de-eik.nl – kan tot zaterdag 24 september 2022, 9:00 uur. 

Nieuwe groep start oktober 2022
In oktober In oktober 2022 willen we starten met een derde groep. Wil je daarover meer informatie of je ervoor aanmelden vul dan alvast ons contactformulier in met je gegevens en schrijf in het Bericht-vak: ‘Leef Fit groep 3’.
❗️Na aanmelding zullen we binnenkort contact met je opnemen. Dan wordt ook besproken wat de condities voor deelname zijn. De eenmalig te betalen bijdrage voor deelname aan dit uitgebreide programma is €150 in totaal.