De Eik en Pak de VIBE enthousiasmeren jongeren zich in te zetten

Gratis workshops en begeleiding

Het project Pak de VIBE en De Eik, centrum voor leven met en na kanker, gaan samen jongeren in Eindhoven de kans bieden om met hun talenten vrijwilligerswerk te doen.

Kijk voor meer informatie of als je wilt meedoen met de bijeenkomst op 28 september om 19:00 uur in onze webagenda bij Pak de Vibe en de Eik.
De eerste twee inspiratieworkshops vonden plaats op 14 en 21 juli van 19:00 tot 21:00 uur. Op 14 juli bij De Eik Tongelreplein 8 en op 21 juli bij Tech Playgrounds, Lindenlaan 1 B te Eindhoven.
Daarin gaan ze ontdekken welke skills zij willen inzetten voor De Eik of andere organisaties.
Deelname is gratis en jongeren kunnen zich nog rechtstreeks aanmelden via onze agenda of via www.pakdevibe.nl

Meer informatie bij
Thérèse van den Biggelaar, De Eik: 040 2939142 
of
Fleur Besters, Pak de VIBE: 06 28886897

Artikel in Groot Eindhoven van 13 juli 2022.

Pak de VIBE is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd en richt zich in de regio Brainport op jongeren van 12-18 jaar. Vanuit de samenwerking tussen Lumens, gemeente Eindhoven, Brainport, Parmant Scholen en Parktheater worden de deelnemende jongeren begeleid door een vaste jongerenwerker. In de samenwerking met De Eik sluiten er ook deskundige vrijwilligers van De Eik aan. Jongeren sluiten het traject af met een certificaat van deelname. 

“Het talent van de jongeren staat centraal en niet de situatie waar ze zich thuis in begeven. Als ze eenmaal via Pak de VIBE iets organiseren of via De Eik, wordt de drempel lager om ook andere activiteiten te doen. En dus ook om contact te hebben met lotgenoten waar kanker het gezin is binnengekomen,” verwacht De Eik. Nu is het vaak lastig om deze leeftijdsgroep naar De Eik te laten komen. 

De jongeren volgen, als ze mee gaan doen, eerst enkele workshops om hun talent te ontdekken of te bedenken wat ze willen leren of organiseren. Daarna kiezen ze een skill waarin ze zich verder willen ontwikkelen. Hierin krijgen ze op verschillende locaties nog eens vier workshops, zoals sport, lassen en fietsen maken, livestreamen of koken. Daarna gaan ze hun nieuwe vaardigheden inzetten voor een ander. 

De Eik en Pak de VIBE hopen dat door deelname van de jongeren er ook meer bekendheid komt over het werk van De Eik en de mogelijkheden die dit voor gezinnen biedt. “We worden zo ook zichtbaar op andere plekken, bij scholen, sportverenigingen en in het jeugdwerk. Zo kunnen we de impact van de ziekte voor jongeren bespreekbaar maken. Heel belangrijk, want het treft veel mensen, direct of indirect.” 

Download de flyer: Pak de VIBE zoals hieronder te zien is.

Pak de VIBE fietsteam: