Film ‘partnerperikelen’

Als partner van een kankerpatiënt wil je niet in de belangstelling staan. Waarom zou je? Jíj hebt immers niets. Alle aandacht hoort uit te gaan naar je patiënt. O ja? Is dat wel zo? Als partner (m/v) heb je toch ook je onzekerheden en je zorgen over de toekomst. Je bent boos, teleurgesteld of verdrietig. En misschien ben je wel wanhopig en twijfel je over je relatie. Want ook jouw leven is door de kanker op zijn kop komen te staan.

Om over die ervaringen te praten, houden we bij De Eik onder leiding van Jaap Luikenaar vanaf donderdagmiddag 10 februari 2022 wekelijks partnergesprekken, dus een-op-een met een partner van een kankerpatiënt. De ‘partnerperikelen’ staan daarin centraal. Het gaat dus niet over kanker of over de kankerpatiënt, maar over jou en je ervaringen als partner.

Op Wereldkankerdag 4 februari vertelde Jaap over zijn ervaringen met kanker als naaste tijdens ‘Leven met kanker LIVE: ? video.