José over ‘De Bondgirls’

De online sessies van De Bondgirls heb ik als zeer prettig ervaren. Zeker in deze tijd waarin COVID-19 het vooral kankerpatiënten erg lastig maakt om contact te kunnen zoeken met elkaar, terwijl ze er juist nu zoveel behoefte aan hebben. Want het traject van patiënt zijn gaat helaas gewoon door en je loopt toch steeds weer tegen nieuwe problemen of processen aan. Juist dan is het fijn om toch je ervaringen met andere lotgenoten te kunnen delen.

De Bondgirls is een gezellig groepje vrouwen van verschillende leeftijden, met een eigen ervaring, en iedereen zit in een andere fase van haar traject. Ik voelde mezelf meteen op mijn gemak en het is fijn dat het online is, want dat maakt het soms juist makkelijker om bij de bijeenkomst aan te kunnen sluiten. En wanneer je een keer moe bent, dan kan je eerder weg gaan of niet aansluiten. Verder vind ik het prettig dat het een gemengd groepje is en de bijeenkomst een keer in de maand is. Zo kan je elke maand toch weer even bijkletsen, elkaar tips geven en nadenken welk onderwerp je belangrijk vindt. Want tijdens zo’n bijeenkomst kan je anderen vragen stellen en je kan aangeven welk onderwerp je graag bespreekbaar wilt maken, zodat deze de volgende keer tijdens de bijeenkomst centraal staat. Wanneer je behoefte hebt aan contact met lotgenoten, is dit zeker een oplossing om vanuit thuis deel te kunnen nemen.

Groetjes, José

De Bondgirls komen elke derde maandagavond van de maand bij elkaar.
Wil je meer weten of je aanmelden, kijk dan in onze webagenda.