Onze nieuwe voorzitter stelt zich voor

Dries Steinmeijer – De Eik

Dries Steinmeijer, 59 jaar jong en een geboren Tukker, maar al ongeveer 30 jaar lang trotse inwoner van de regio Eindhoven. Na een studie rechten in Groningen heeft Dries in 1992 zijn weg gevonden naar het dynamische Eindhoven, waar hij met zijn toenmalige vriendin en huidige echtgenote naartoe is verhuisd voor zijn eerste baan.

Als de ondernemende duizendpoot die hij is, liet hij niets aan het toeval over in de stad die hij enkel als kind heeft leren kennen door een jaarlijks terugkerend familiedagje. Naast zijn baan als adviseur bij een marketing-communicatiebureau, waar hij na drie jaar partner werd, wilde hij ook iets terugdoen voor de maatschappij. Hij raakte als bestuurslid in de loop der jaren betrokken bij verschillende organisaties zoals bij de Vrienden Van Abbemuseum, het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant, het Cultuurfonds Strijp-S of recentelijk als bestuurslid van het Philips Harmonie orkest.

Na ruim 25 jaar met veel plezier bedrijven en organisaties te mogen adviseren, brengt hij in 2017 zijn adviespraktijk onder bij een collega-bureau in Eindhoven. Tegelijkertijd ontstond de vraag vanuit het Máxima MC of hij zijn om zijn ervaring en netwerk zou willen inzetten voor het ziekenhuis vanuit de aandachtgebieden business development en funding. “Een bijzondere en mooie vraag. Het Máxima MC is een ambitieus topklinisch ziekenhuis met veel aandacht voor onderzoek en innovatie. Dit vraagt om samenwerking met verschillende kennisinstellingen en bedrijven maar vooral ook met gedreven artsen en onderzoekers. Maar ook om aanvullende financiering want dit worden we geacht zelf te regelen.”

In die tijd kwam ook de vraag vanuit De Eik aan Dries om bestuurder te worden van het inloophuis en zich in te zetten voor de marketing en fondsenwerving. Dries was geraakt door wat hij zag bij De Eik: Een bijzondere organisatie met enthousiaste vrijwilligers die mensen bereiken die op een manier te kampen hebben met kanker en hen te helpen bij de verwerking.

“Na twee leuke gesprekken, heb ik meteen ja gezegd. Het is een mooi collectief met een hechte groep vrijwilligers en een bestuur dat echt als team functioneert.”

Bij De Eik is iedereen welkom en wordt alles geboden wat nodig is. Een luisterend oor, advies, zinvolle tijdsbesteding door tal van activiteiten, een goed gesprek met een kop koffie. Het is dan ook tegennatuurlijk dat De Eik als ontmoetingsplaats door corona nu al twee periodes dicht is en geen mensen kan ontvangen. Toch is Dries positief over de inzet en de ontwikkelingen: “De huidige situatie dwingt innovaties, kansen en mogelijkheden af om de binding met gasten vast te houden.” Nu meer dan ooit speelt het thema ‘Positieve Gezondheid’ een grote rol in de samenleving. Met deze focus heeft ook De Eik ook een aantal nieuwe initiatieven vorm gegeven. Uiteindelijk zal iedereen een bepaalde balans gaan vinden in het fysiek en online ontmoeten, verwacht Dries. Soms is het luisterend oor, de aanraking en de knuffel gewoon nodig en dan volstaat online niet, maar voor anderen die niet van huis weg kunnen, kan online contact een uitkomst bieden. Hij is dan ook overtuigd dat we binnenkort iedereen weer welkom kunnen heten bij De Eik en de professionele ondersteuning bieden waar we goed in zijn.

Dries Steinmeijer