Wereldkankerdag bij De Eik – 4 februari

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten te onderstrepen.

Vorig jaar stonden de deuren van Inloophuis de Eik wijd open voor iedereen die aandacht had voor leven met kanker. Dit jaar organiseert De Eik een aantal webinars, waarbij professionals en geïnteresseerden elkaar online ontmoeten.

De Eik organiseert in samenwerking met KaSam een webinar voor kinderen en ouders die te maken hebben met kanker in het gezin. Laura van Nispen en Brigitte Bruin, coaches van KaSam, vertellen over wat dit betekent in het gezin en over de nieuwe lotgenotencontactgroep voor kinderen en ouders die gestart wordt bij De Eik. Ook is er een webinar voor professionals die in hun werk te maken hebben met kanker in het gezin.

Dr. Stefan van Rooijen is schrijver van zijn boek Fit4Life, het doktersrecept. In zijn webinar ‘Fit4Life met diagnose kanker’ neemt hij je mee in zijn visie op een gezonde leefstijl voor mensen met of na kanker. Een gezonde leefstijl is alles bij elkaar: gezond eten, optimaal bewegen, goed slapen en een evenwichtig leefpatroon. Stel je leefstijl vragen aan dr. Stefan!

Yogadocente Simone geeft een online sessie ‘slow flow yoga’. Zij wil de wereld een beetje mooier maken met yoga. Het verenigen, in overeenstemming en in balans brengen van de kracht van jezelf. Rol je matje thuis uit en doe online mee!

Meld je aan via www.agenda.inloophuis-de-eik.nl.
Of kijk rechtstreeks naar de webinars daar.
10.00 uur: Kanker heb je samen in je gezin – voor professionals.
13.00 uur: Fit4Life na diagnose kanker.
14.30 uur: Slow flow yoga, online sessie.
16.00 uur: Kanker heb je samen in je gezin – voor ouders/opvoeders.

De Eik is er ook voor jou!

Inloophuis de Eik, Klein Tongelreplein 8, 5613 KK Eindhoven, tel.nr. 040-2939142