‘Hou je aan de maatregelen want mijn tumor moet er uit!’

Gisteren was het Wereldkankerdag, een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij de impact van kanker. De confrontatie met kanker heeft niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar is voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Kanker is meer dan ziek zijn alleen. De 45-jarige Laurine Corten krijgt de diagnose borstkanker midden in de COVID-19 pandemie.

Voor veel kankerpatiënten is de coronatijd een heel onzekere tijd. De 45-jarige Laurine Corten kreeg op 8 september 2020, midden in de pandemie, de diagnose borstkanker. In eerste instantie leek de behandeling succesvol maar deze week kreeg ze te horen dat de tumor terug was. Ze wacht nu op een telefoontje dat ze geopereerd kan worden. “Het ergste van de coronatijd vind ik dat je alles alleen moet doen. De ziekte zet je hele leven op zijn kop en je hebt het gevoel dat je in je eentje in een heel ander wereldje stap. Je beleeft alles alleen en dat is niet makkelijk.”

Op 5 februari 2021 was via een nieuwsbericht van het Catharina Ziekenhuis ook de rest van dit indrukwekkend interview met Laurine te lezen. Daarin is ook te lezen dat zij deelneemt aan de bijeenkomsten van de Bondgirls bij De Eik.

Laurine Corten

Bondgirls Inloophuis De Eik

Laurine heeft zich een aantal maanden geleden aangemeld voor de Bondgirls bij Inloophuis De Eik. De Bondgirls is er voor vrouwen tot ongeveer 50 jaar. Vrouwen die hun autonomie erg belangrijk vinden, (willen) deelnemen aan het arbeidsproces en wellicht de zorg dragen over minderjarige kinderen. De onderwerpen van de bijeenkomsten worden samen bepaald en hebben betrekking op de thema’s waar jonge vrouwen tegenaan lopen. “Bondgirls verbinden elkaar door vechtlust, stoerheid, compassie en ziekte. Zij vormen een netwerk van steun voor elkaar. Het is prettig om met leeftijdsgenoten te praten over die hele andere wereld met kanker”, legt Laurine uit. Wil je meer informatie over de Bondgirls of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar info@inloophuis-de-eik.nl. Meer informatie over het inloophuis is te vinden op www.inloophuis-de-eik.nl.

Aanvullende informatie over de Bondgirls bij De Eik:
elke 3e maandagavond van de maand spreken zij elkaar. Afhankelijk van de coronamaatregelen is dat via Zoom of bij De Eik. Meer informatie en ook de mogelijkheid je aan te melden voor deelname is te vinden in onze activiteitenagenda.