Weer kerstkringloop tegen kanker; Team Lekker Belangrijk zamelt weer geld in

Team Lekker Belangrijk een paar jaar geleden, toen Alpe d’Huzes nog wel door kon gaan. Het team zamelt weer geld in met een kerstkringloop in Eindhoven. © Kees Pulles

EINDHOVEN – Gebruikte kerstspulletjes een tweede leven geven én onderzoek naar kanker steunen. Het kan vanaf zaterdag weer bij de kerstpop-upwinkel.

Wim Raaijmakers 29-10-20, 15:13 Bron: ED

Ook dit jaar opent een kerstkring­loopwinkel aan het Klein Tongelreplein 1 in Eindhoven (Winkelcentrum Haagdijk). Zaterdag om 10.00 uur gaan de deuren open. Vorig jaar bracht Team Lekker Belangrijk – dat geld inzamelt voor Alpe d’Huzes – ruim 15.00 euro bij elkaar ten behoeve van kankeronderzoek.

Hebbedingetjes voor kleine beurs

In de pop-upwinkel worden gebruikte kerstartikelen verkocht: cadeautjes, versieringen en allerlei kersthebbedingetjes voor de kleine beurs. De eigenaar van het pand stelt de tijdelijke winkelruimte kosteloos beschikbaar. Met hulp van kringloopwarenhuis Het Goed is de winkel met nostalgische kasten ingericht zodat de tijd van Dickens herleeft.

Ans Pastoor, woordvoerder van Team Lekker Belangrijk: ,,Nog steeds krijgen veel mensen de diag­nose kanker. Ondanks de miljoenen euro’s die ieder jaar worden ingezameld om deze verschrikkelijke ziekte de wereld uit te helpen, is dat nog steeds niet gelukt. Toch zijn we op de goede weg. Er komen nieuwe behandelmethodes bij en er worden volop nieuwe medicijnen ontwikkeld. Hierdoor is kanker steeds vaker goed te behandelen en verbetert het leven van mensen met kanker.’’

De volledige opbrengst van de actie gaat naar Alpe d’HuZes , Inloophuis De Eik en Kinderen Kankervrij. Kerstartikelen die niet meer gebruikt worden, kunnen worden ingeleverd op zaterdagen (12.00-14.00 uur). Voor openingstijden zie lekkerbelangrijk.info.