Vacature Vrijwilliger Informatiecentrum CKI – De Eik

De Commissie zorgnetwerk heeft in het kader van samenwerkingsprojecten een informatiecentrum opgezet met het CKI.
Bij het informatiecentrum in het Catharina Kanker Instituut kunnen mensen met kanker en hun naasten terecht voor hulp en advies over leven met kanker buiten de medische behandeling om.
Het informatiecentrum is een mooie samenwerking tussen Inloophuis de Eik en het Catharina Ziekenhuis en kent een eigen dynamiek waarin betrokkenheid en aandacht voor de mens voorop staat.
Het informatiecentrum bevindt zich vanaf 1 februari 2021 op route 205 in het Catharina Kanker Instituut en is tijdens de openingstijden vrij toegankelijk voor mensen met kanker en hun naasten.

Vacature vrijwilliger in het Informatiecentrum
Als vrijwilliger ben jij in het informatiecentrum de gastheer/gastvrouw voor mensen die net te horen hebben gekregen dat ze kanker hebben, een behandeling voor kanker ondergaan of die hun behandeling al hebben afgerond. Omdat zij of hun naasten graag een praatje willen maken of omdat ze graag informatie willen die hen kan ondersteunen bij het omgaan met de ziekte. Jij bent er om met ze te praten, maar vooral om te luisteren. Doordat je begrijpt waar ze behoefte aan hebben, help je ze op weg om de informatie of activiteiten te vinden die ze zoeken. Dat kan zijn bij De Eik, in het Catharina Ziekenhuis maar ook elders in de omgeving. Het informatiecentrum is er voor emotionele steun, praktische informatie, psychosociale zorg en contact met lotgenoten. Je ontvangt de gasten met een houding van gastvrijheid, aandacht, respect en betrokkenheid.

Als dit bericht jouw interesse heeft gewekt en jij benieuwd bent of dit misschien iets voor jou is, lees dan meer in de uitgebreide beschrijving van de Vacature Vrijwilliger Informatiecentrum CKI – De Eik.