Sandra op NPO Radio 2 – 100 uur voor KWF

“De Eik is een inloophuis hier in Eindhoven en dat was gewoon een warm bad. En dat is het nog steeds”, aldus Sandra, één van de gasten van ons inloophuis tijdens een interview op NPO Radio 2 – 100 uur voor KWF.
BNNVARA maakte deze videoregistratie van het interview.

NPO Radio 2 steunde van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september 2020 de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met NPO Radio 2 – 100 uur voor KWF.
Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof, twee DJ’s, gingen die week langs allerlei bijzondere plaatsen in Nederland om op een ludieke manier aandacht te vragen voor deze actie van het KWF, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en waarmee ook de inloophuizen zoals De Eik voor een stukje gefinancierd worden.

Wouter en Frank streken donderdag 3 september jl. ook neer in een van de Business Lounges op Eindhoven Airport waar zij Sandra interviewden, die vertelt over haar persoonlijke ervaring met kanker en wat De Eik daarbij voor haar betekent.
“En ik weet dat dat ook een van de speerpunten is van KWF. We hebben het met name natuurlijk altijd heel vaak over onderzoek, maar ook de psychosociale kant – dus eigenlijk alles behalve die medische zorg – dat is ook een belangrijk onderdeel ook voor jou geweest. Toch, Sandra?”, vroeg DJ Frank.

Extra informatie:

  • Vanwege COVID-19 zijn de workshops van LookGoodFeelBetter.nl die vijf keer per jaar werden aangeboden bij De Eik, op dit moment niet mogelijk. Zij bieden nu als alternatief de gelegenheid je in te schrijven voor een online workshop.
  • Via de website ‘geefhaareenkans’, is meer informatie te lezen over de ‘cold cap’ ofwel ‘hoofdhuidkoeling’. Deze methode is in 1999 ontwikkeld door dr. Wim Breed, voormalig internist-oncoloog-hematoloog van het Catharina ziekenhuis. En in 2003 initiatiefnemer van Inloophuis de Eik.
  • Uiteraard zijn mensen met kanker, hun naasten of nabestaanden – na aanmelding – van harte welkom bij De Eik voor het bijwonen van een activiteit of bijeenkomst en ook voor een ontmoetingsgesprek. Daarover kun je meer lezen op onze homepage.