Beleid coronavirus bij De Eik (update d.d. 8 maart 2020)

Het RIVM  adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, hun sociale contacten te beperken.  

Dit betekent voor bezoekers en medewerkers van De Eik: 
BLIJF THUIS BIJ VERKOUDHEID, HOESTEN OF KOORTS!

Indien u zelf een infectie heeft met het coronavirus (Covid-19) mag u pas 2 weken nadat de klachten helemaal verdwenen zijn Inloophuis de Eik weer bezoeken!  

Indien uw klachten een andere oorzaak hebben, zoals bv. een verkoudheidsvirus of griep, geldt: pas nadat de klachten 1 week helemaal verdwenen zijn mag u Inloophuis de Eik weer bezoeken. 

De volgende regio’s/ landen kennen inmiddels een wijdverspreide verspreiding van het coronavirus:

* China (inclusief Hong Kong en Macau)
* Singapore
* Zuid-Korea
* Iran
* De Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Via deze link kunt u checken of u in een gebied geweest bent waar het coronavirus heerst: Klik hier voor meer informatie over de verspreiding.

In verband met de kwetsbaarheid van onze gasten en de besmettelijkheid van het nieuwe coronavirus vragen wij met klem Inloophuis de Eik NIET te bezoeken wanneer:

  • u in een gebied bent geweest waar het nieuwe coronavirus heerst;
    en/of
  • u de afgelopen weken contact heeft gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus

Wanneer bovenstaande het geval is en u geen klachten zoals koorts en hoesten of kortademigheid heeft, wilt u dan in elk geval tot 2 weken na terugkeer of contact Inloophuis de Eik niet bezoeken; dat is namelijk de periode dat het virus zich kan openbaren.

Wanneer bovenstaande het geval is en u wel klachten heeft zoals koorts en hoesten of kortademigheid, vragen we u telefonisch contact op te nemen met uw huisarts en zeker tot 2 weken nadat deze klachten over zijn Inloophuis de Eik niet te bezoeken.

Wat kunt u doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geef de mensen die u ontmoet geen hand, maar begroet ze mondeling

Onderstaande link naar de website van RIVM geeft antwoord op vele van uw vragen: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden