4 februari – Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om detectie, preventie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker (en hun naasten of nabestaanden) te onderstrepen.

Ook bij De Eik stond van 10.00-17.00 uur de koffie klaar en vonden er speciale activiteiten plaats op gebied van verwennen en ontspannen. Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik om De Eik deze dag te bezoeken.

In samenwerking met De Bijenkorf werd net als in 2019 de loterij ‘Hello Beautiful’ georganiseerd. Alle gasten die van 3 tot en met 7 februari bij De Eik binnenliepen maakten kans op een verwenochtend inclusief een heerlijke lunch bij De Bijenkorf in Eindhoven. De gelukkigen hebben inmiddels bericht ontvangen.

Op 5 februari organiseerden we een workshop ‘Werk en kanker’ o.l.v. Cécile Collaris. Niet alleen mensen met kanker, maar ook naasten en mensen die beroepsmatig met kanker te maken hebben bezochten deze interessante workshop. Met grote dank aan Cécile voor haar bijdrage en heldere uitleg.